Gendt

Aan deze landelijke vrijstaande woning ligt een zeer ruime voortuin waar tot voor kort geen invulling aangeven was. Door een aantal functies aan de voortuin toe te voegen, kan de voortuin op verschillende manieren worden gebruikt. De verschillende hoogtes, organische vormen, zitgelegenheden en een diversiteit aan planten maken het nu mogelijk om optimaal te genieten van de grote voortuin:  er kan lekker worden ontbeten genietend in de ochtendzon, bloemen kunnen worden gesneden om er vervolgens een prachtig boeket van te maken en er kan zelfs een korte wandeling in het avondzonnetje worden gemaakt. Daarnaast is de voortuin niet alleen functioneel geworden; ook kijkend vanaf de weg is de voortuin een verrijking voor het oog.  

Harrie: "Clemens raadde ons af om de voor- en zijtuin in te richten met vakken. Toch was het even wennen toen Clemens zijn eerste concept liet zien. Een ontwerp met een karakter wat we niet verwachten. We hadden wisselende gedachten bij het ontwerp. Toen zijn visie achter het ontwerp bij ons landde konden we het ontwerp op hoofdlijnen omarmen en hebben toen samen de details ingevuld. Daarna de uitvoering waarbij Clemens zijn afspraken goed nakwam en het geheel conform afspraak realiseerde." Het was een prettige manier om met Clemens te werken waarbij hij alle tijd nam voor ons als klant."

Huissen

In deze tuin is een Englisch Garden-sfeer gecreëerd. Dat komt vooral terug in de beplanting. De elementverharding bestaat uit langwerpige tegels die extra diepte geven aan de tuin. Door slim om te gaan met de beperkte ruimte, heeft deze tuin een erfafscheiding met meerdere functies gekregen, zoals: een houtopslag, zitbank en erfafscheiding.

Lieke & Louis: "Omdat we zelf alleen de stijl wisten die we graag zouden willen, heeft Clemens zijn fantasie de vrije loop laten gaan. Hierdoor hebben we een verrassend ontwerp gekregen in de stijl die we graag wilde: de Engelse tuin. Het zorgvuldig kiezen van de beplanting heeft ervoor gezorgd dat we vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar kleur in onze tuin hebben. De schutting/bank/houtopslag is voor ons het huzarenstukje in het ontwerp. Wat een handig object en een echte eye-catcher."

NEORENAISSANCE

Nijmegen

De monumentale woning is gebouwd in de Neorenaissance tijd. Het tuinontwerp is gebaseerd op het traliewerk van de voordeur. De lijnen van de tralies zijn vertaald in de zwarte omlijsting van de bestrating. De drie rondingen hebben allemaal een ander niveau en identiteit toegekend gekregen. Hierdoor wordt de tuin op de verschillende niveaus anders ervaren. Deze tuin is gelegen aan de voet van de Berg en Dalseweg. Om de niveauverschillen van dit gebied te benadrukken lopen de borders extreem op. Wanneer de planten volgroeid zijn, bevinden de terrassen zich in een geweldige groene zone.

Huissen

In deze kleine achtertuin zijn een aantal elementen erg belangrijk; deze zorgen namelijk ervoor dat de kleine ruimte als groen en gebruiksvriendelijk wordt ervaren. De houtopslag heeft zowel een visuele als een praktische functie. De tuin heeft één terras met rondom onderhoudsvriendelijke beplanting, zodat men in het groen zit en niet in een “schuttinggevangenis".

Casper: "Clemens is geen verkoper maar een adviseur en dat maakte de voorbereidende gesprekken persoonlijk en prettig. De inrichting van onze tuin voldoet volledig aan onze wensen. Het middelpunt van onze tuin is het op maat gemaakte houthok van steigerhout, wat niet alleen functioneel, veel ruimte en het verbergen van de schuur, maar ook nog een mooi/persoonlijk onderdeel van onze tuin! Ook een geschuurd worteldoek en 2 dode haagjes werden snel en vakkundig vervangen door Clemens. Wat ons betreft een zeer geslaagde samenwerking!"

Malden

Deze tuin is een letterlijke vertaling van ‘de tuin als verlengstuk van de woning’. Door te werken met grote tegels, weinig groen en twee grote potten gevuld met groen, wordt een kleine tuin als groot ervaren. De stenige zone is de overgangszone naar de buitenkamer, die door de houten vloer, witte muren en meubels als binnenruimte kan worden ervaren.

 

Corine: "Wij zijn heel erg tevreden en blij met onze nieuwe tuin! Door de werkstijl en de precisie van Clemens, is de tuin precies zo geworden als we in gedachten hadden!"

Huissen

Om het landelijke karakter van de tuin te behouden is erin deze tuin gespeeld met de beplanting. Door een enorm uitgestrekte border te plaatsen en te voorzien van een diversiteit aan beplanting, denkend aan bloeiperiodes, hoogte en kleur krijgt de border in vrijwel alle jaargetijden een verrassende samenstelling. 

Gerard: "Het was fijn om goed geadviseerd te worden over de plantenkeuze. De uitvoering van het werk ging perfect volgens afspraak en ook de nazorg was goed. Prettig zaken doen en een mooie border als resultaat."

Oosterhout, gemeente Nijmegen

Een landelijke woning die onder druk staat door de omsluiting van de nieuwbouw wijk, heeft meer allure gekregen door de lange oprit. De grote borders worden in een latere fase aangeplant met hortensia’s. Bij landelijk wonen is een boomgaard niet weg te denken; op deze plek heeft oorspronkelijke een boomgaard gestaan. De mini boomgaard die er nu staat zal de inkijk ontnemen. Hierdoor wordt het vrij en landelijk wonen in een dichtbebouwde woonwijk toch tot een bepaald niveau mogelijk gemaakt.

Huissen

Het ontwerp ‘Black Surface’ zorgt voor een rustige en moderne uitstraling. Door het gebruik van een zwarte, gemiddelde grootte tegel creëer je rust in een vrij kleine tuin. De zwarte tegels vallen extra op doordat de plantenbakken en meubels van steigerhout zijn gemaakt en tevens geeft dit een eenheid vanwege het consequente gebruik van één soort materiaal 

Please reload